Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne strani www.ttsport.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

S spletno stranjo ttsport.si (v nadaljevanju »ttsport.si«) upravlja podjetje TT Sport,d.o.o., Golnik, ki je vpisano v register AJPES, DURS in je zavezanec za DDV. Podjetje je registrirano za opravljanje prodaje prek interneta pri AJPES. Registracija ob nakupu ni potrebna.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ttsport.si, pravice uporabnika ter varovanje osebnih podatkov kupca.

Dostopnost informacij:

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
  • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • način plačila in dostave,
  • časovno veljavnost ponudbe,
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila:

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

- z gotovino ali z plačilno kartico ob osebnem prevzemu na sedežu firme 

- z gotovino ob prevzemu po povzetju, spletni ceni NI prišteta še provizija Pošte Slovenije za plačilo plačilnega dokumenta (plačilni nalog) ; provizija Pošte Slovenije za plačilo plačilnega naloga je prikazana spodaj:

 

Vrsta storitve (1)

  EUR z DDV (2)   

  Cena v EUR brez DDV (3)   

 Vplačilo obrazca za UPN QR    
 do 98,00 EUR    1,25 €
 nad 98,00 EUR do 501,00 EUR    1,28% od vrednosti nakupa
 nad 501,00 EUR    5,90 € + 0,30% od vrednosti

 Cenik za provizijo pri plačilu UPN nalogov velja od 01.08.2023 dalje.

 

-  plačilo po predračunu z nakazilom na račun TT Sport, d.o.o.,Golnik po povzetku naročila v elektronski pošti*

*Pri plačilih vnaprej kupec ne plača provizije za plačilni nalog pri Pošti Slovenije

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na sedežu podjetja TT Sport, d.o.o., Golnik. Kupec lahko zahteva ponovni izpis pogodbe tako, da zaprosi zanj na naslov: ttsport@siol.net.  Kupcu bomo ponovno pogodbo (naročilo, račun) poslali na željeni način – po elektronski pošti ali po navadni pošti.

Cene:

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Postopek nakupa:

Naročilo blaga: Kupec željeni izdelek izbere, izbere velikost, barvo, če je potrebno in nato klikne gumb »dodaj v košarico«. Takoj potem, ko je bil izdelek dodan v košarico, je v košarici tudi viden. Tukaj lahko kupec izbran izdelek v primeru, da izbrani izdelek ne ustreza njegovim zahtevam, klikne na gumb »odstrani« in izdelek se bo iz košarice odstranil.

Prav tako lahko kupec nadaljuje z nakupom, s klikom na gumb »nadaljuj z nakupom«. Ko kupec izbere izdelke, ki jih želi naročiti, izpolni tabelo pod košarico s svojimi podatki in naslovom na katerega naj se izdelki pošljejo  potrdi naročilo s klikom na gumb »kupite sedaj«. Od trenutka, ko kupec potrdi naročilo z gumbom »kupite sedaj«, sprememba naročila prek spletne strani ni več možna.

Naročilo v obdelavi: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo v obdelavi. Morebitne spremembe ali preklic naročila je možno opraviti še v roku 3 (treh) ur od potrditve naročila na spletu in sicer na kontaktni e-mail naslov: ttsport@siol.net. Prodajalec bo kupca obvestil o odpremi blaga na e-mail naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga:

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov ttsport@siol.net) ,da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Potrošnik blago vrne na naslov: TT Sport,d.o.o.,Golnik, Goriče 40a, 4204 Golnik najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in  nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik naj izpolni obrazec pravice do odstopa od pogodbe, ki ga najde na tem naslovu: klikni!

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oziroma 14 dni od dejanskega vračila blaga. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.

Podatki o dostavi:

TT Sport, d.o.o.,Golnik bo blago oddal pogodbenemu partnerju za dostavo pošiljk v roku 2 delovnih dni, če je artikel na zalogi. Če artikla ni na zalogi, bo prodajalec kupca obvestil po eketronski pošti  v 2 delovnih dnevih.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo - GLS, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Poštnina se zaračunava po ceniku Pošte Slovenije.

Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico brez dodatnih provizij.

Mize za namizni tenis pošiljamo preko Slovenskih železnic - dostava je brezplačna. Mizo vam dostavijo s tovornjakom na vaš naslov naslednji delovni dan, najkasneje v 2-3 delovnih dneh v dopoldanskem času. Pri naročilu miz potrebujemo vašo telefonsko številko, da vas šofer lahko pokliče pred dostavo, ker gre za večji paket.  V primeru plačila po predračunu velja cena, ki je objavljena na naši spletni strani ttsport.si. V primeru plačila po povzetju vam zaračunamo stroške odkupnine v višini  cca.2% od vrednosti celotnega naročila.

Brezplačna dostava ne velja za Mini mizo in Midi mizo.

Odgovornost podjetja o napakah na blagu - Stvarna napaka:

Reklamacijo z naslova stvarne napake lahko uveljavljate za vask kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali je nima. Napako z naslova stvarne napake lahko reklamirate v roku dveh mesecev od odkritja stvarne napake oziroma v roku dveh let, ko je bilo blago prevzeto.                                       
Ob uveljavljanju stvarne napake lahko zahtevate odpravo napake, vračilo dela plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo za nov brezhiben izdelek ali vračilo plačanega zneska.                                                                                                                                                            
Pri uveljavljanju pravic s tega naslova pošljite na naš naslov obvestilo o napaki, natančneje opišite napako in nam omogočite, da izdelek pregledamo. Če napaka ni sporna, bomo čimprej, najpozneje pa v roku 8 dni ugodili vašemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, bomo v roku 8 dni podali pisni odgovor.

Varnost:

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov:

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev www.ttsport.si, in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Komunikacija:

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Odveza odgovornosti:

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori:

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova  ttsport@siol.net.   Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam veliko veselja ob igranju namiznega tenisa!

Tina Strgar

TT Sport, d.o.o., Golnik

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.